تصفیه آب, کربن اکتیو

کاربرد کربن اکتیو در صنعت آرایشی و بهداشتی

در این مقاله می خواهیم شما را با کاربرد های زغال اکتیو در صنعت آرایشی و بهداشتی آشنا کنیم.

در سالیان گذشته ، زغال چوب فعال (زغال اکتیو) کاربرد وسیعی در محصولات آرایشی بهداشتی داشته اند. زغال اکتیوها به سبب خاصیت جذب بالایی که دارند از آن ها در انواع محصولات زیبایی از جمله ماسک صورت، پاک کننده ها، صابون و … استفاده می شود. علاوه بر کاربردهای گفته شده از کربن اکتیو از زمان گذشته تا به الان تحت عنوان پادزهر نیز استفاده می شده.

این روزها شرکت های آرایشی و بهداشتی مدعی شده اند که از کربن اکتیو (زغال فعال) می توان جهت درمان لک های پوستی در محصولات خود استفاده شود.

صنعت آرایشی و بهداشتی به خاطر محصولات نوآورانه و “فکر خارج از چارچوب” خود شناخته شده است. از زغال اکتیو ها جهت داشتن دندان های سفید تر و پوست شفاف تر استفاده می شود. استفاده از زغال فعال در دنیای صنعت آرایشی و بهداشتی بسیار رواج یافته است، اما قوانین این محصولات چیست؟ چه چیزی زغال فعال را به معجزه جدید برای سلامت پوست و دندان تبدیل می کند؟

 

کاربرد کربن اکتیو در صنعت آرایشی و بهداشتی

تاریخچه استفاده از زغال اکتیو

کاربرد کربن اکتیو در زندگی بشر به ۳۷۵۰ سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد. در آن زمان مصریان از زغال اکتیو یا کربن فعال برای خنثی سازی بوی معدن، درمان مشکلات مختلف روده، درمان یبوست، درمان نفخ و اسهال به مقدار زیادی استفاده می کردند.

استفاده از زغال اکتیو تنها به مصریان محدود نمی شده و رومیان باستان نیز از آن ها جهت حفظ بهداشت دهان خود استفاده می کردند.

در سال ۴۰۰ قبل از میلاد، تمدن‌های مستقر در منطقه سند و اطراف آن نیز شروع به استفاده از پودر زغال چوب برای تصفیه آب کردند.

در دهه ۱۷۰۰ دانشمندی به نام لوویتز متوجه شد که زغال چوب به طور موثر موجب از بین بردن رنگ ها می شود، علاوه بر این در سال ۱۸۳۰ یک داروساز فرانسوی به نام توری با مصرف دوز کشنده ای از استریکنین ( سمی بسیار کشنده که از آن برای از بین بردن آفت های بی رنگ استفاده می شود.) قدرت و خاصیت کربن اکتیو را در سم زدایی به رخ کشید.

در سال ۱۸۳۴ نیز پزشکی آمریکایی به نام هورت توانست بیمار مبتلا به مسمومیت با دی کلرید جیوه را به وسیله زغال چوب پودر شده درمان کند.

کاربرد کربن اکتیو در صنعت آرایشی و بهداشتی

کاربرد زغال اکتیو در صنعت آرایشی و بهداشتی

کربن اکتیو در ساخت شامپوهای مخصوص موهای بدون چربی و نرم استفاده می شوند. در استفاده از این شامپوها نگران سیاه شدن مو و یا پوست خود نباشید زیرا این نوع از شامپوها به راحتی توسط آب پاک می شوند.

کربن اکتیو در ساخت خمیر دندان هایی که از PH  متعادل برخوردار می باشند و فاقد سولفات می باشند استفاده می شود. استفاده از زغال اکتیو در خمیردندان ها موجب سفید تر شدن دندان های شما و حفظ سلامت لثه شما می شود.

استفاده از زغال اکتیو (زغال فعال) در نوشیدنی لیموناد موجب ایجاد محیطی قلیایی در بدن شما می شود و این امر سبب می شود تا از رشد بیماری و باکتری ها در بدن جلوگیری شود.

ماسک صورت که برای انواع پوست عالی است و به کنترل مشکلات چربی و آکنه کمک می کند.

ایده ی پشت این روند جدید افزودن زغال چوب به تقریباً همه چیز بر اساس همین ایده است که چگونه زغال فعال در فیلترها کار می کند. این ماده آلاینده ها و سموم را از هر چیزی که با آن در تماس است به دلیل سطح وسیعی که در سطح میکروسکوپی دارد حذف می کند و باعث می شود که خاصیت جذب مهمی داشته باشد. بنابراین ایده این است که ناخالصی ها را قبل یا در حالی که در بدن هستند قبل از ایجاد آسیب های ناخواسته مانند آکنه یا سایر مشکلات سلامت پوست به دام می اندازد.

از آنجایی که این مورد در بین محصولات آرایشی و بهداشتی محبوب تر می شود، مهم است که بپرسید در دراز مدت چه تأثیری بر بدن شما خواهد داشت. مانند همه مواد جدید، در مورد اینکه چه کاری در طول زمان انجام خواهد داد، بسیار اندک گفته شده است. با این حال، چندین مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که برای استفاده خارجی بی‌خطر است – استنشاق آن بی‌خطر نیست و هضم آن در مقادیر کم خوب است – و سازمان غذا و داروی آمریکا نیز به دلیل ویژگی‌های مشابه معدنی آن را بی‌ضرر دانسته است.

زغال چوب فعال از مواد منشأ کربنی مانند پوسته‌های آجیل، چوب، زغال‌سنگ و با فعال‌سازی فیزیکی با گازهای داغ یا از طریق فعال‌سازی شیمیایی با استفاده از اسید، باز قوی یا نمکی که به کربن وارد شده و سپس در دماهای بین ۴۵۰ و ۹۰۰ درجه سانتیگراد  کربن‌سازی می‌شود، تولید می‌شود. اینجاست که مقررات مهم است، زیرا کربن با مواد شیمیایی خطرناکی که در محصول نهایی باقی می‌مانند، می‌تواند برای سلامتی کاربران مضر باشد. مقررات همچنین اجازه می دهد تا زغال چوب فعال در واقع همانطور که مصرف کننده انتظار دارد “فعال شود”.

کربن اکتیو گرانولی

عوارض زغال فعال (زغال اکتیو)

ماسک های پیل آف حاوی زغال گاهی اوقات می توانند باعث لایه برداری بیش از حد پوست شوند، به ویژه در افرادی که پوست حساس دارند یا شرایط پوستی خاصی دارند که در نتیجه وضعیت بسیار دردناکی برای مصرف کننده ایجاد می کند و برای بسیاری از متخصصان پوست نگران کننده است زیرا می تواند باعث آسیب جدی و دائمی پوست شود.

دهانشویه های حاوی زغال چوب این پتانسیل را دارند که به مینای آبریز و زیر سطحی آسیب بزنند که منجر به حساسیت شدید دندان و حساسیت به پوسیدگی دندان می شود که می تواند اثر سفید کنندگی دندان را معکوس کند و در عوض باعث تغییر رنگ دندان و تغییر رنگ دندان شود.

علاوه بر این، تعدادی از محصولات زیبایی حاوی زغال چوب وجود دارد که تحت صلاحیت FDA نیستند و حاوی مواد شیمیایی هستند که می توانند باعث آلرژی و تحریک شوند. همچنین مواردی از سوختگی شیمیایی به دلیل وجود مواد آلرژیک گزارش شده است که پس از آن نیاز به درمان استروئیدهای موضعی دارد.

عیب دیگر این است که ماسک‌های حاوی زغال می‌توانند به طور دائمی منافذ پوست را بزرگ کرده و باعث ایجاد زخم شوند و در افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند، هیپوپیگمانتاسیون دائمی ایجاد کند.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...