پمپ

تفاوت پمپ شناور و کفکش

تفاوت پمپ شناور و کفکش

ما در این پست از سایت صنعت آب و پمپ ایران  می خواهیم تفاوت پمپ شناور و کفکش مورد بررسی قرار دهیم و اطلاعاتی درباره پمپ کفکش و شناور و مزایا و معایب آنها به دست آوریم.

پمپ کفکش چیست؟

پمپ کفکش نوعی از پمپ های گریز از مرکز هست. ساختار این پمپ به گونه ای است که یک موتور الکتریکی پمپ را به حرکت در می آورد و نتیجه ی این عمل افزایش انرژی جنبشی مایع است که در انتها پمپاژ مایع صورت خواهد گرفت .

کاربرد های پمپ کفکش

از پمپ کف کش برای جابه جایی آب تمیز و همچنین آبی که دارای ناخالصی های زیاد است استفاده می شود. در بخش ورودی این نوع پمپ معمولا صافی قرار دارد تا از ورود آشغال های بزرگ پیشگیری کند. برای استفاده در ارتفاعات بالا یک پمپ کف کش ممکن است چندین پروانه داشته باشد. این نوع پمپ ها در آب شناور (غرق) می شوند.

این پمپ در اموری مانند: باغبانی، کشاورزی، جمع آوری آب باران، آبرسانی به واحدهای مسکونی و تخلیه آب استخرهای شنا و… استفاده می شود . همچنین از دیگر موارد مصرف این نوع پمپ می توان به کشیدن آب از درون چاه اشاره کرد. پمپ های کفکش ظرفیت بالایی دارند و پرکاربرد هستند.

مزایا:
  • مناسب برای آب هایی با ناخالصی زیاد : پمپ کف کش معمولاً مقاومت بالایی در برابر رسوبات دارد و می‌تواند خیلی راحت با آبی با میزان املاح زیاد کار کند.
  • نگهداری آسان : این پمپ‌ها به دلیل ساختار ساده‌شان و عدم وجود قطعات پیچیده، نیاز به نگهداری و تعمیرات کمتری دارند آسان تر قابل تعمیر هستند.
  • مناسب برای چاه‌های عمیق: پمپ کف کش معمولاً برای چاه‌های با عمق زیاد و منابع آب زیرزمینی عمیق مناسب است.
معایب:
  • احتمال آسیب به ذرات معلق: برخی از پمپ‌های کف کش ممکن است پس از کار زیاد از طریق ذرات معلق آسیب ببینند و عمر آنها کم شود .
  • مصرف بیشتر انرژی: برای انتقال آب از عمق‌های بالا، این پمپ‌ها نیاز به مصرف انرژی بیشتری دارند که ممکن است هزینه‌های عملیاتی را افزایش دهد.

پمپ شناور چیست؟

پمپ شناور نیز مانند پمپ کف کش از نوع پمپ های سانتریفیوژ (گریز از مرکز) مستغرق می باشد و جهت انتقال آب از چاه مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد های پمپ شناور

پمپ های شناور تقریبا عملکرد مشابهی با پمپ های کف کش دارند. کاربد اصلی پمپ شناور برای استفاده از آب چاه و پمپاژ آن است. این نوع پمپاژ مستغرق بوده به دلیل داشتن پروانه های زیاد فشار بسیار زیادی تولید می کند. از جمله کاربردهای پمپ شناور می توان به صنایع کشاورزی، صنایع نفت و گاز، چاه های عمیق و در صنایع باغبانی اشاره کرد.

مزایا:
  • کنترل خودکار: پمپ‌های شناور دارای سنسورهایی هستند که بر اساس سطح آب به طور خودکار پمپ فعال یا غیرفعال می شود ، که این ویژگی می‌تواند صرفه‌جویی در انرژی و زمان را فراهم کند.
  • مناسب برای چاه‌های کم‌عمق: این پمپ‌ها به خوبی برای چاه‌هایی با عمق کم و استفاده‌های خانگی و کشاورزی مناسب هستند.
  • مصرف کمتر انرژی: به دلیل عملکرد خودکار و تنظیم مصرف انرژی بر اساس نیاز، پمپ‌های شناور مصرف انرژی کمتری دارند.
معایب:
  • حساسیت به سرسبزی و علف‌ها: سنسورهای شناور ممکن است با سرسبزی و علف‌های آبی مسدود شوند که می‌تواند منجر به عملکرد نامناسب پمپ شود.
  • نیاز به تنظیم مکرر: بسته به شرایط آب ورودی این پمپ بهتر ات در زمان بندی درست ودقیق تنظیم و سرویس شود.

 شباهت پمپ کفکش و شناور

بهتر است قبل از پرداختن به تفاوتهای پمپ کفکش و شناور چند مورد از شباهتها آنها را بررسی کنیم :

  1. ساختار این دو پمپ به صورت عمودی است ودر هنگام کار نیز باید به صورت عمودی داخل مایع مورد نظر قرار گیرند.
  2. هر دو نوع این پمپ ها مستغرق هستند: یعنی در هنگام کار باید کل بدنه پمپ در داخل آب قرار گیرد.
  3. از هر دو این پمپ ها در جا به جایی آب چاه استفاده می شود.
  4. هر دو نوع این پمپ از نوع پمپ های گریز از مرکز می باشند.
  5. در پمپاژ مایع عملکردی شبیه به هم دارند.
  6. هر دو دارای خازن راه اندازی می باشند.

تفاوت پمپ شناور و کفکش

هر دو نوع پمپ دارای شباهت‌ هایی در طراحی و کاربرد هستند،اما این دو پمپ دارای تفاوت هایی نیز هستند. این تفاوت‌ ها به کاربران کمک می‌کند تا بسته به نیازهای خاص خود، انتخاب درستی داشته باشند.

  • تفاوت در محل قرارگیری ورودی و خروجی مایع

ورودی سیال:

ورودی مایع در پمپ های شناور در قسمت میانه بدنه پمپ قرار دارد. این طراحی به پمپ اجازه می‌ دهد تا از میان آب ورودی را دریافت کند اما ورودی مایع در پمپ های کفکش در انتهای بدنه پمپ قرار گرفته است، که به این پمپ امکان می‌دهد تا آب و سایر مایعات را از کف مخزن یا چاه به داخل پمپ بکشاند.

خروجی سیال:

خروجی مایع در پمپ های شناور در قسمت بالای بدنه پمپ قرار دارد، که به آن امکان می‌ دهد آب را به صورت عمودی به سمت بالا پمپاژ کند اما خروجی مایع در پمپ های کفکش در کنار بدنه پمپ قرار گرفته است، که به آن اجازه می‌ دهد آب را به صورت افقی پمپاژ کند.

  • تفاوت در ساختار بدنه

پمپ های شناور معمولاً به صورت دو تکه و با قطر کم ساخته می‌ شوند، که آنها را مناسب برای استفاده در چاه‌ های حفر شده با قطر کم می‌ کند اما پمپ های کفکش به صورت یکپارچه ساخته می‌شوند و دارای قطر بالاتری نسبت به پمپ‌ های شناور هستند، که آنها را برای استفاده در مخازن و فضاهای بزرگ‌ تر مناسب می‌ سازد .قطر پمپ کف کش معمولا ۱۰ اینچ به بالا است اما پمپ شناور بین ۳ تا ۱۲ اینچ می‌باشد.

  • تفاوت در جنس بدنه پمپ کفکش و شناور

پمپ های شناور اغلب از جنس استیل ساخته می شوند ولی پمپ های کفکش از جنس چدن ساخته می شوند.

  • تفاوت در نصب و تجهیزات راه‌ اندازی

در پمپ شناور خازن راه‌اندازی معمولاً در تابلو و خارج از پمپ آماده سازی می‌ شود. این پمپ‌ها به صورت ثابت و با استفاده از لوله‌ ها و اتصالات مخصوص در چاه نصب می‌ شوند.در پمپ های کفکش خازن داخل پوسته پمپ قرار دارد. این پمپ‌ ها نیازی به نصب ثابت ندارند و کافی است در داخل مایع شناور شوند.

  • تفاوت در تعداد پروانه‌

پمپ های شناور دارای چندین پروانه و دیفیوزر هستند. دیفیوزرها جریان فشار آب را در جابه جایی مایع از یک پروانه به پروانه دیگر حفظ می‌ کنند تا افت فشار ایجاد نشود و راندمان پمپ بالا بماند. به همین دلیل، پمپ‌های شناور برای چاه‌های عمیق مناسب‌ تر هستند. پمپ های کفکش دارای یک یا دو پروانه هستند و معمولاً برای ارتفاعات کمتر طراحی شده‌اند و برای چاه های کم عمق طراحی شده اند.پمپ شناور به خاطر داشتن تعداد پروانه بیشتری، توانایی تولید فشار بیشتری نسبت به پمپ کف کش دارد.

  • تفاوت در جنس پروانه‌

پروانه‌ معمولاً در پمپ های شناور از پلیمر فشرده ساخته می‌ شود که به دلیل سبکی و مقاومت در برابر خوردگی مناسب برای عملکرد این پمپ است در پمپ های کفکش پروانه‌ از مواد مقاوم‌ تری مانند چدن یا کابالیت ساخته می‌شود که دوام بیشتری در محیط‌ های سخت داشته باشد.

  • تفاوت در موتور

پمپ شناور از الکتروموتور و پمپ تشکیل می‌شود.  اما پمپ کف کش همراه با موتور به صورت یک پارچه طراحی شده است.می توان گفت جدا بودن پمپ آب و الکتروموتور یک مزیت برای پمپ آب محسوب می‌شود. زیرا در هنگام خرابی الکتروموتور، نیازی به باز کردن کامل پمپ آب نیست.در پمپ شناور نیازی به هواگیری نیست و سر و صدای الکتروموتور به صفر می‌رسد.

  • تفاوت در تعمیر و عیب یابی

می توان گفت عیب یابی پمپ شناور بسیار آسان تر و ساده تر است و زیرا موتور آن به پمپ متصل نیست، در نتیجه عیب یابی و تعمیر پمپ شناور بسیار آسان تر از پمپ کفکش است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...