رزین تبادل یونی

فیلتر رزین تصفیه آب

فیلتر رزین تبادل یونی چیست؟ چه کاربرد هایی دارد؟

یکی از مشکلاتی که امروزه همه مردم با آن درگیر هستند سختی آب می باشد. سختی آب باعث می شود به مرور زمان وسایل خانگی دچار گچه شوند و از بین بروند. اگر به دنبال یک راه برای رفع این مشکل هستید ما به شما فیلتر های رزین سختی گیر را معرفی می کنیم. فیلتر های رزین یک روش بسیار راحت برای از بین بردن سختی آب می باشد. فیلتر رزین یک نوع از فیلتر های تصفیه آب می باشد که با روش تبادل یونی تمام ذرات موجود در آب را جذب می کند. فیلتر ها دارای انواع مختلفی همچون فیلتر رزین آنیونی ، کاتیونی و میکس بد هستند که در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم. قابل به ذکر می باشد این فیلتر ها بسیار ارزان هستند و شما قابلیت بازسازی و احیای مجدد را دارید.

فیلتر رزین تصفیه آب

روش کار فیلتر های رزین چگونه می باشد؟

همان طور که می دانید دلیل وجود سختی آب ذرات و یون های موجود در آب همانند منیزیم و کلسیم می باشد. این فیلتر ها می توانند این ذرات را کاهش دهند و آب را نرم کنند. روش کار به این صورت می باشد که تبادلاتی بین فاز جامد رزین ها و فاز مایع آب اتفاق می افتد. برای مثال زمانی که می خواهد منیزیم و کلسیم را از آب حذف کند. منیزیم و کلسیم سختی آب با کاتیون های سدیم تعویض می شود. به این صورت می باشد که کاتیون های منیزیم و کلسیم جذب می شوند و کاتیون سدیم آزاد می شود. قابل به ذکر می باشد پس از مدت استفاده طولانی از این رزین های تبادل یونی ممکن است کارایی و عملکرد آن ها کم شود. شما می توانید در این زمان از یک فیلتر جدید استفاده کنید و یا برای کم کردن هزینه رزین ها را احیا کنید و به صورت مجدد از آن ها استفاده کنید.

کاربرد فیلتر رزین تصفیه آب

رزین های تصفیه آب دارای کاربرد های بسیار زیادی می باشند . چند نمونه از این کاربرد ها شامل استفاده در صنایع مختلف همچون صنایع غذایی وصنایع دارویی ، آکواریوم ، آزمایشگاها و آبمیوه ها می باشد. برای کسب اطلاع بیشتر از کاربرد فیلتر رزین تصفیه آب می توانید با کارشناسان سایت تماس حاصل فرمایید.

 

فیلتر رزین تصفیه آب

انواع فیلتر رزین تصفیه آب

فیلتر های رزین دارای سه نوع فیلتر رزین کاتیونی ، فیلتر رزین آنیونی و فیلتر رزین میکس بد می باشد. در ادامه به توضیح کامل هر کدام از آن ها می پردازیم:

  1. فیلتر رزین آنیونی : فیلتر های رزین آنیونی قابلیت این را دارند که ذرات با بار منفی را از بین ببرند. این ذرات شامل کلر و گوگرد های موجود در آب می باشد. همان طور که قبلا هم اشاره نمودیم رزین های آنیونی دارای دو نوع ضعیف و قوی می باشد. نحوه عملکرد در هر کدام از این رزین ها متفاوت می باشد. برای مثال فیلتر رزین آنیون قوی نسبت به رزین آنیون ضعیف توانایی بالاتری دارد و می تواند تمام آنیون های موجود در اب را از بین ببرد. قابل به ذکر می باشد رزین آنیونی ضعیف نسب به رزین آنیونی قوی دارای مقاومت بالاتری می باشد.
  2. فیلتر رزین کاتیونی : فیلتر های رزین کاتیونی قابلیت این را دارند که ذرات با بار مثبت را از بین ببرند. این ذرات شامل یون های کلسیم، منیزیم و آهن موجود در آب می باشد. این نوع رزین همانند نوع رزین آنیونی دارای دو نوع قوی و ضعیف می باشد که نحوه عملکرد در هر کدام از رزین ها متفاوت می باشد. برای مثال فیلتر رزین کاتیونی قابلیت این را دارد تمام ناخالصی ها با بار مثبت را از بین ببرد و در محدوده وسیع تری از PH  قابل استفاده می باشد. اما رزین های کاتیونی ضعیف تنها می توانند ناخالصی هایی که مربوط به قلیاییت آب می باشد را از بین ببرد. از دیگر تفاوت های این دو نوع رزین می توان به بازدهی آن ها اشاره نمود. رزین کاتیونی ضعیف دارای بازدهی بالاتری نسبت به نوع قوی دارد.

  1. فیلتر رزین میکس بد: فیلتر های رزین میکس بد قابلیت این را دارند هم ذرات بار منفی و هم ذرات با بار مثبت را از بین ببرند. همان طور که می دانید این نوع فیلتر تمام ذرات را از بین می برد که نباید از آن برای تصفیه آب استفاده نمود زیرا بعضی از یون ها برای بدن انسان مورد نیاز می باشد که این فیلتر باعث حذف این یون ها می شود. شما می توانید از فیلتر رزین میکس بد برای مصارف خانگی و آکواریوم استفاده کنید.

چکیده مطالب

در این مقاله قصد داشتیم شما را با فیلتر رزین تبادل یونی آشنا کنیم . شما می توانید با استفاده از این فیلتر ها سختی آب را از بین ببرید. این نوع فیلتر ها در بازار امروه بسیار پرفروش و پر کاربرد می باشد و دارای قیمت بسیار مناسب می باشد. برای آشنایی با دیگر مباحث مربوط به رزین های تبادل یونی می توانید دیگر مقالات موجود در سایت را مطالعه کنید و در صورت نیاز با کارشناسان سایت تماس حاصل فرمایید. کارشناسان سایت آماده پاسخ گویی به شما دوستان عزیز می باشند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...