اطلاعات در مورد انواع دوزینگ پمپ و بررسی قیمت دوزینگ پمپ ها باعث می شود تا شما بتوانید بهترین تصمیم گیری را برای صنعت و انتخاب دوزینگ پمپ مورد نظر خود داشته باشید. تنوع زیاد در دوزینگ پمپ ها به همراه تکنولوژی های متفاوت ساخت آنها باعث شده که هز کدام از انواع دوزینگ پمپ ها برای صنعت خاصی مورد استفاده قرار بگیرد.
فهرست مطالب
- انواع دوزینگ پمپ ها از نظر تکنولوژی ساخت
- بررسی قیمت دوزینگ پمپ های خارجی و ایرانی
- انتخاب دوزینگ پمپ خارجی یا ایرانی
- بررسی کاربردهای دوزینگ پمپ ها در صنایع
انواع دوزینگ پمپ ها از نظر تکنولوژی ساخت
دوزینگ پمپ ها از نمونه پمپ ها با جا به جایی مثبت هستند. دوزینگ پمپ ها با تولید جریانی ثابت به منظور فشار بالا و نرخ جریان کم برای سیالات با ویسکوزیته بالا مناسب هستند. برخی از انواع دوزینگ پمپ ها عبارتند از :
- دوزینگ پمپ دیافراگمی
- دوزینگ پمپ پیستونی
- دوزینگ پمپ پریستالتیک
- دوزینگ پمپ سلونوئیدی
دوزینگ پمپ دیافراگمی : نوعی پمپ تزریق با گیربکس مکانیکی است که می تواند با نسبت ثابت کار کند. این پمپ تزریق با مکانیسم رفت و برگشتی پیستون کار می کند. در پمپ تزریق دیافراگمی با تغییر نسبت می توان تعداد ضربات در دقیقه را تنظیم کرد. برای تغییر در میزان ماده شیمیایی می توان مقدار لیتر در دقیقه را افزایش یا کاهش داد تا به دبی مورد نظر برسید.
دوزینگ پمپ پیستونی: دوزینگ پمپ های پیستونی به گونه ای هستند که برای کاربردهایی با دبی دقیق تا ۱۰۲۷ لیتر در ساعت و فشار ۲۵ بار تعبیه شده اند. این نمونه از دوزینگ پمپ ها برای سیالات دارای مواد ساینده یا جامد مناسب نیست. پمپ های تزریق پیستونی برای صنایع خاصی مناسب هستند که عبارتند از : حفظ ph در صنایع شیمیایی، سیستمهای پمپاژOEM، اسمز معکوس، تزریق مواد شیمیایی در صنایع کشاورزی، فرآیندهای تصفیه آب و … که همگی نیازمند دقت بالا هستند.
دوزینگ پمپ پریستالتیک: مترینگ پمپ پریستالتیک یا همان پمپ غلتکی که برای تزریق مواد و سیالات به صورت آرام و پیوسته مناسب است. اغلب این نمونه پمپ ها برای دبی و فشار کم طراحی شده اند. برخی از کاربردهای مترینگ پمپ پریستالتیک عبارتند از ماشینهای ظرفشویی تجاری، صنایع پزشکی برای تزریق دارو به بیماران و … می باشد.
دوزینگ پمپ پریستالتیک شیمیایی ، که اغلب به عنوان پمپهای غلتکی شناخته میشوند، نوعی پمپ جابجایی مثبت هستند که میتوانند برای جابجایی انواع مختلف سیالات به آرامی و پیوسته در اطراف یک سیستم بسته مورد استفاده قرار گیرند.
دوزینگ پمپ سلونوئیدی: مکانیسم پمپ سلونوئیدی به گونه ای است که با استفاده از مگنت داخل پمپ برای ایجاد نیروی محرکه استفاده می شود به بیان ساده تر از روش الکترومغناطیس استفاده می کند. در پمپ تزریق سلونوئیدی میزان معینی از مایعات داخل مخزن کشیده شده و در قسمت برگشت این مواد به داخل سیستم تزریق می شوند. صنایع دارویی، صنایع چوب و کاغذ، صنایع غذایی و نیشکر، صنایع شیمیایی، نفت، گاز و پتروشیمی، تصفیه آب و فاضلاب، کلر زنی آب استخر و آب آشامیدنی و … می باشد.
بررسی لوازم جانبی پمپ های تزریق
پمپ های تزریق دارای تجهیزات و لوازم جانبی مشترکی هستند که کیفیت انها اهمیت زیادی دارد. مهم ترین لوازم جانبی پمپ های تزریق شیرهای اطمینان می باشند. این قطعه زمانیکه که فشار در پمپ از حد مجاز بیشتر شود وارد عمل می شوند. همچنین شیرهای BACK PRESSURE زمانیکه که فشار کم می شود و دبی ناخواسته ایجاد شود وارد عمل می شوند.
یکی دیگر از تجهیزات مهم در انواع دوزینگ پمپ ها صافی ها هستند. قطعات صافی از عبور ذرات ریز و اجسام در قسمت ورودی پمپ جلوگیری می کنند. تجهیزات پالسیشن دمپنر در مترینگ پمپ ها بیشتر به منظور ثابت نگه داشتن جریان خروجی سیال و رفع پالس های ایجاد شده در سیستم است.
تجهیزات سوپاپ تزریق و مکش از دیگر قطعات مهم در دوزینگ پمپ ها می باشند. سوپاپ تزریق در اصل یک شیر یکطرفه است که از برگشت مواد تزریق به سیستم جلوگیری می کند و سوپاپ مکش نیز نوعی شیر یکطرفه است که اجازه بازگشت سیال به داخل مخزن را نمی دهد.
بررسی قیمت دوزینگ پمپ های خارجی و ایرانی
قیمت دوزینگ پمپ های خارجی نسبت به دوزینگ پمپ های ایرانی به دلایل مختلف از جمله نوسانات دائمی ارز، محدودیت های گمرکی، فروش به صورت واسطه ای و … بالاتر است. همچنین قیمت تجهیزات و لوازم جانبی دوزینگ پمپ های خارجی نسبت به تجهیزات دوزینگ پمپ ایرانی بیشتر است. اگر بخواهیم مقایسه قیمتی در این زمینه داشته باشیم به عنوان مثال قیمت دوزینگ پمپ اتاترون مدل ۵ لیتر ۷ بار در کف قیمت حدود ۷,۵۰۰,۰۰۰ تومان است این در حالی است که قیمت دوزینگ پمپ ایرانی آیریک حدوداً در محدوده ۶,۲۰۰,۰۰۰ است. البته توجه داشته باشید قیمت ها مدام در حال تغییر هستند و برای استعلام دقیق قیمت ها باید با کارشناسان در ارتباط باشید.
همچنین قیمت تجهیزات دوزینگ پمپ خارجی از جمله پالسیشن دمپنر برای دوزینگ پمپ های اتاترون از کف قیمت ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان شروع می شود این در حالی است که پالسیشن دمپنرهای ایرانی از ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان آغاز می شود و قیمت بسیار مناسبی دارند. این تفاوت قیمت در تجهیزات دوزینگ پمپ های خارجی را می توان در نبود قطعات یدکی دوزینگ پمپ های خارجی، محدودیت های واردات و قیمت ارز دانست.
انتخاب دوزینگ پمپ خارجی یا ایرانی
با توجه به بررسی قیمت دوزینگ پمپ های خارجی و ایرانی متوجه شدید که قیمت دوزینگ پمپ ایرانی کمتر و مقرون به صرفه تر است. اما آیا انتخاب دوزینگ پمپ های ایرانی بهترین گزینه می باشد! آیا با انتخاب پمپ های تزریق ایرانی شما بهترین نتیجه را می گیرید! اگر بخواهیم این موضوع را کامل بررسی کنیم بهتر است مزایا و معایب هر کدام را بدانیم.
مزایای دوزینگ پمپ ایرانی
- وجود قطعات و تجهیزات مورد نیاز با قیمت مناسب و مقرون به صرفه
- داشتن خدمات پس از فروش
- امکان تعمیرات دوزینگ پمپ به صورت سریع و آسان به همراه نیروی تخصصی
- امکان سفارشی سازی دبی و فشار مورد نظر کاربران
- قیمت پمپ تزریق مناسب با کیفیت بالا
- داشتن ضمانت و گارانتی
- امکان سفارشی سازی هد متناسب با سیال مورد نظر
معایب دوزینگ پمپ ایرانی
نبود تنوع زیاد پمپ های تزریق در دبی و فشار متفاوت است.
مزایای دوزینگ پمپ خارجی
دوزینگ پمپ های خارجی مانند دوزینگ پمپ اتاترون، سکو، جسکو و آنتک و … دارای تنوع زیادی هستند. این مساله بخصوص در مورد پمپ تزریق اتاترون گسترده تر است. شما می توانید انواع دوزینگ پمپ اتاترون را با دبی و فشار متنوع داشته باشید. کیفیت بالا که اغلب دوزینگ پمپ های خارجی موجود در بازار ایران مربوط به کشور ایتالیا است که کیفیت بالایی دارد.
معایب دوزینگ پمپ های خارجی
- گران تر بودن پمپ های تزریق خارجی نسبت به ایرانی
- نبود یا کمبود قطعات و تجهیزات مرتبط با دوزینگ پمپ ها
- گران تر بودن تجهیزات و قطعات پمپ های تزریق خارجی از جمله اتاترون، سکو، جسکو و … (به دلیل کمبود)
- نبود خدمات پس از فروش و نیروی ماهر برای تعمیرات
- عدم امکان سفارشی سازی با دبی و فشار مناسب به منظور صنعت مورد نظر
- عدم ضمانت و گارانتی به دلیل تحریم ها
- وجود برندهای تقلبی و مشابه برندهای معتبری همچون اتاترون، پرومننت، سکو و … (احتمال انتخاب اشتباه و ضرر را فراهم می کند.) برای خرید دوزینگ پمپ خارجی باید از فروشگاه ها و وارد کنندگان معتبر اقدام کنید.
همه این معایب می تواند چالش های جدیدی را در آینده برای شما ایجاد کند که خرید شما، مقرون به صرفه نباشد. این در حالی است که برندهای ایرانی همچون دوزینگ پمپ آیریک با داشتن کیفیتی بالا در زمینه تجهیزات و قطعات مورد استفاده در پمپ های تزریق عملکرد خوبی داشته اند. به گونه ای که پمپ های تزریق آیریک با داشتن تنوع مطلوب جایگاه خوبی در بازار ایران پیدا کرده و توانسته نیازهای کاربران را در اغلب صنایع برآورده کند.
علاوه بر این، برند آیریک به عنوان یک شرکت دانش بنیان و با داشتن نیروی متخصص در زمینه تعمیر دوزینگ پمپ اتاترون و دیگر پمپ های خارجی و ایرانی توانسته بهترین عملکرد را نیز در زمینه خدمات پس از فروش داشته باشد.
بررسی کاربردهای دوزینگ پمپ ها در صنایع
همانطور که می دانید دوزینگ پمپ ها با توجه به نوع و مکانیسم مورد استفاده در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. اینکه کدام پمپ تزریق مناسب کدام صنعت است بستگی به عوامل مختلفی دارد. از جمله اینکه سیال مورد نظر چقدر غلیظ باشد (ویسکوزیته سیال) یا اینکه سیال مورد نظر چه میزان خورندگی داشته باشد و یا دبی و فشار مورد نظر در صنعت چقدر مد نظر است. یکی از مهمترین کاربرد دوزینگ پمپ ها عبارتند از:
- تزریق دقیق کلر و مواد شیمیایی به منظور تصفیه آب صنعتی
- جهت تزریق دقیق پلی فسفات به دستگاه سختی گیر آب
- به منظور تزریق کنستانتره به نوشیدنیها و اسانس به نوشابه ها
- به منظور تزریق الکل به بنزین
- در صنایع کاغذ سازی برای تزریق ماده سفیدکننده به خمیر کاغذ
- برای تنظیم و ثبات ph باید تزریق اسید دقیق باشد که نیاز است از دوزینگ پمپ استفاده شود.
- برای تزریق تدریجی دارو به بیماران سرطانی و کلیوی
نتیجه گیری :
به صورت کلی، دسته بندی انواع دوزینگ پمپ ها بر اساس نوع عملکرد و مکانیسم آنها می باشد و در ۴ دسته متنوع قرار می گیرد از جمله:دوزینگ پمپ دیافراگمی، دوزینگ پمپ پیستونی، دوزینگ پمپ پریستالتیک، دوزینگ پمپ سلونوئیدی می باشد. کاربرد هر کدام از این مدل پمپ های تزریق می توانند بر اساس ویسکوزیته سیال، میزان دبی و فشار مورد نظر، میزان ذرات مایعات، میزان خورندگی مواد تزریق و … متفاوت باشند. به صورت کلی در بررسی قیمت دوزینگ پمپ های خارجی مانند قیمت دوزینگ پمپ اتاترون نسبت به دوزینگ پمپ ایرانی آیریک می توان گفت: قیمت پمپ های تزریق خارجی بخصوص در دبی و فشار بالاتر بسیار گران تر از قیمت دوزینگ پمپ های ایرانی است. علاوه بر این، خدمات پس از فروش در مترینگ پمپ های خارجی وجود ندارد این در حالی است که برندهای ایرانی خدمات پس از فروش به همراه ضمانت و گارانتی مناسبی دارند. همین مساله می تواند خیال خریداران را بابت تهیه قطعات و تجهیزات یدکی دوزینگ پمپ ها راحت کند.